Exkurzia do VIEDNE

V piatok 17. 10. 2008 sa žiaci 6. A spolu s niekoľkými žiakmi z ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili poznávacej exkurzie do Viedne. Počasie im prialo, za pekného slnečného počasia si spoločne prezreli historické centrum mesta, navštívili slávny chrám sv. Štefana tzv. Stephansdom, obzreli si mestskú radnicu, parlament, zámocké divadlo, prírodovedné a umelecko-historické múzeum.

Všetkých zaujalo cisárske sídlo – Hofburg, kde si pozreli expozíciu venovanú najmä cisárovnej Alžbete Rakúskej, nazývanej cisárovna “ Sissi” a jej manželovi Františkovi Jozefovi. Múzeum približuje život tohto významného cisárskeho páru, sprístupňuje ich osobné apartmány v cisárskom paláci i osobné veci a predmety. Všetci účastníci tohto zájazdu dostali pri vstupe do múzea osobného sprievodcu v podobe naslúchadla, prostredníctvom, ktorého si mohol každý svojím vlastným tempom prejsť všetky priestory múzea a dozvedieť sa množstvo zaujímavostí.

Potom nasledovala prehliadka “striebornej pokladnice”. Tu si žiaci prezreli expozície vzácneho cisárskeho porcelánu, riadu, servisov, keramiky a skla – vzácnych darov, ktoré cisársky pár dostal od rôznych panovníkov.

Záver zájazdu bol venovaný zábave. Všetci sa tešili na zábavný park Práter s množstvom strašidelných dráh a bludísk, kolotočov, centrifúg a strelníc. Nikto neodolal aspoň raz sa previesť na jednej z množstva atrakcií, ktoré park ponúka. Všetci sa veľmi dobre zabávali, takže odchádzali domov z tohto zájazdu nielen bohatší o nové vedomosti ale aj o veselé zážitky a pocity prežité v zábavnom parku.

Vydané dňa: 22. októbra 2008 Rubrika: Články Pridať na Facebook

ZŠ Melčice-Lieskové