Netradično- tradičné čítanie s pánom Mrkvičkom alias Tiborom Hujdičom

 Netradično- tradičné čítanie s pánom Mrkvičkom alias Tiborom Hujdičom

 

 Viete, ako sa dá kniha čítať netradične  a ešte sa pritom aj schuti zasmiať? Presvedčili sa o tom naši žiaci prostredníctvom pána Tibora Hujdiča, ktorý pre deti vystupuje pod pseudonymom pán Mrkvička.

 

Do našej školy pán Mrkvička zavítal dňa 28. februára 2018. A kto je vlastne pán Mrkvička? Pán Mrkvička je veľkým propagátorom čítania detí a deťom.

 

Zmyslom a cieľom jeho čítaných predstavení je navnadiť deti na čítanie konkrétnej knihy. Pri čítaní kníh pán Mrkvička hrá divadlo, mení hlasy, vie napodobniť viac postáv z rôznych príbehov. Deťom sa čítanie skutočne veľmi páči a do predstavenia sa bezprostredne zapájajú. Tak tomu bolo aj u nás.

 

Žiaci zažili niečo neopakovateľné, netradičné a silné, jednoducho boli pohladení umeleckým slovom a to v nich zanechalo nezabudnuteľný zážitok, za čo ďakujeme nášmu hosťovi. Po skončení stretnutia s naším hosťom sa niekoľko žiakov vyzvedalo, ktoré z videných kníh sú v našej školskej knižnici a to bol dostatočný dôkaz toho, že táto akcia mala svoj zmysel.

 

 

Ďakujeme pánovi Hujdičovi - Mrkvičkovi za príjemné dopoludnie a veríme že aj takéto aktivity podporia záujem žiakov o čítanie kníh.

 

 

 

Vydané dňa: 2. marca 2018 Rubrika: Články Pridať na Facebook

ZŠ Melčice-Lieskové