Projekt Comenius – záverečné zhodnotenie projektu z pohľadu učiteľov

 

Comenius – záverečné zhodnotenie projektu z pohľadu učiteľov

 

 

 

Koncom mesiaca apríl  27. – 30. 4. 2015 sa uskutočnilo posledné stretnutie učiteľov z partnerských krajín Nórka, Poľska, Česka a Slovenska v Kunštáte v Českej republike v projekte Comenius, ktorý v našej škole prebiehal od školského roku 2012/2013.

 

Počas jednotlivých mesiacov pracovali žiaci a učitelia na rôznych zaujímavých aktivitách, prostredníctvom ktorých sa zlepšovali v anglickom jazyku, cvičili si svoje prezentačné zručnosti, písali príbehy, kreslili, niekoľkokrát sa osobne stretli so žiakmi z Poľska a Česka, spoznávali nové krajiny a kultúru a nadviazali veľa priateľstiev.

 

Všetko sa realizovalo pod hlavičkou školských partnerstiev Comenius pod témou Hrdina v každom z nás.

 

Na poslednom stretnutí sa zúčastnili Mgr. Remencová, Mgr. Maršálková a Mgr. Breza a spoločne s ostatnými učiteľmi partnerských krajín analyzovali priebeh aktivít, zhodnotili projekt na základe kľúčových otázok – Čo vám projekt priniesol? Čo vám najviac vyšlo? Ktoré aktivity sa vám nepodarili podľa očakávania? Čo projekt priniesol vašim žiakom?

 

Všetci sa zhodli, že projekt bol prínosný pre naše školy a žiakov. Niektoré aktivity zanechali v aktéroch veľa spomienok - najmä tie, ktoré realizovali na stretnutiach v Poľsku a na Slovensku.

 

Zo spoločných aktivít spomenieme aspoň niektoré:

 

  • Písanie príbehov, rozdelených do 4 časti (každá krajina písala jednu časť)

  • Kreslenie mierového obrazu

  • Natáčanie mierového videa k piesni Happy

  • Pripravovanie národného jedla

  • Skype konferencie (napr. s vianočnými vinšmi)

  • Vianočné trhy – zbierka na pomoc iným ľuďom

  • Video s odpoveďami na otázky Kto je podľa teba hrdina? Kto je hrdina pre teba?

  • Hľadanie hrdinov vo svojom okolí, hľadanie hrdinu spomedzi žiakov atď.

     

    Aj keď sa projekt ako taký končí, jedno stretnutie nás predsa len čaká. Ide o stretnutie žiakov zo Slovenska a Česka, ktoré sa uskutoční koncom mesiaca máj 27. – 29. 5. 2015. Pôjde o vycestovanie niektorých žiakov 8. a 9. ročníka, ktorí sa najviac podieľali na jednotlivých aktivitách. Na tomto stretnutí zhodnotia projekt žiaci zo svojho pohľadu.

     

    Dúfame, že projekt Comenius Hrdina v každom z nás zanechal aspoň v niektorých učiteľoch a žiakoch pár spomienok a pozitívne ovplyvnil ich školský aj osobný život. Možno sa nám v budúcnosti podarí zapojiť sa do niektorého zo zahraničných projektov a budeme v ňom úspešní ako v tom poslednom. Už teraz sa tešíme.

     

     

 

 

 

Vydané dňa: 4. mája 2015 Rubrika: Články Pridať na Facebook

ZŠ Melčice-Lieskové