Slávnostné odovzdávanie titulu

Uplynulé dni vládol v našej škole veľký ruch a zhon. Celá škola sa zapojila do výzdoby. Žiaci usilovne vystrihovali, lepili a skladali vianočné ozdoby. Z tried bolo počuť recitáciu, na chodbách sa zvŕtali malé i veľké tanečnice. Pripravoval sa slávnostný program venovaný 110. výročiu narodenia básnika Jána Smreka.

Ako šibnutím čarovného prútika sme sa ocitli v čarovnej atmosfére Vianoc. Všetci sa chceli podieľať na prípravách. Veľký deň bol konečne tu !!! Deň, od ktorého budeme v názve školy niesť meno nášho rodáka a významného básnika Jána Čieteka – Smreka .

V nedeľu 7. decembra 2008 nás privítala jasná obloha a slnečné počasie , ktoré znásobilo sviatočný charakter dňa, ktorý bol pred nami. V popoludňajších hodinách sa v priestoroch školy začali zhromažďovať pozvaní hostia. Na pôde našej školy sme privítali aj syna Jána Smreka – Mojmíra Čieteka s manželkou a prednostu KŠÚ Trenčín PhDr. Miroslava Holčeka. Slávnostný program začal básňou Jána Smreka a peknou slovenskou piesňou, ktorú doprevádzala hra na husle.

Všetci však netrpezlivo čakali na odhalenie tabule s novým názvom školy. Pred samotným aktom odhalenia čestného názvu sa prítomným prihovorila riaditeľka školy Mgr. Katarína Remencová. Zhodnotila prácu školy za posledné obdobie.

Nakoniec spolu so starostom obce Ing, Miroslavom Matiášom odhalili pripravenú tabuľu. Podujatie pokračovalo v kultúrnom dome . Tu už netrpezlivo čakali veľkí i malí účinkujúci v slávnostnom programe. Krásne slovo, doplnené hudobnými vystúpeniami našich žiakov, roztomilé veršovanky škôlkárov a rezké tóny huslí vytvorili dôstojnú atmosféru osláv nášho veľkého dňa.

Sme si vedomí toho, že zapožičanie čestného titulu je pre nás všetkých zaväzujúce.

Od 7. decembra 2008 sa naša škola nazýva Základná škola s materskou školou Jána Smreka Melčice – Lieskové.

Vydané dňa: 10. decembra 2008 Rubrika: Články Pridať na Facebook

ZŠ Melčice-Lieskové