Burza kníh

http://www.zs.melcice-lieskove.sk/fotogaleria/burza-knih-vo-foto

Školy pre Afriku

 

Všetky deti na svete majú právo na vzdelanie, ktoré im dáva nádej na kvalitnejší život a budúcnosť. Napriek tomu stále viac ako 93 miliónov detí na svete nemôže chodiť do školy a ešte väčší počet školskú dochádzku nedokončí. Len v subsaharskej Afrike je celkovo viac ako 45 miliónov detí, pre ktorých je možnosť vzdelávať sa úplne nedostupná. Znamená to, že každé tretie dieťa školu nenavštevuje...

V roku 2004 vznikol medzinárodný projekt „Schools for Africa“ zo spoločnej iniciatívy UNICEF, Nadácie Nelsona Mandelu a Hamburgskej spoločnosti.

Projekt Školy pre Afriku sa zameriava na pomoc tým najbezbrannejším a najznevýhodnenejším – sirotám, deťom žijúcim v extrémnej chudobe či dievčatám, ktorým je právo na vzdelanie odňaté z mnohých rôznych dôvodov.

Projekt pomáha deťom v 11 afrických krajinách:
Angola, Malawi, Mozambik, Rwanda, Burkina Faso, Etiópia, Madagaskar, Mali, Niger, Juhoafrická republika a Zimbabwe.

Do projektu „Školy pre Afriku“ sa v mesiaci marec – apríl 2012 zapojila aj naša škola. Žiaci deviateho ročníka navštevujúci hodiny etickej výchovy usporiadali zbierku starých kníh a časopisov a následne pripravili burzu týchto kníh. Za symbolické ceny si mohli žiaci a učitelia kúpiť niektorý z titulov a prispieť tak do pokladničky označenej logom Unicef. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 20 eur, ktoré sme zaslali do detského fondu UNICEF.

 

Všetkým žiakom a učiteľom patrí toto cestou veľká vďaka.

Dúfame, že to čo začali Boris, Denisa, Samo, Dušan, Nina, Barborka, Jakub a Zuzka a Jakub, bude pokračovať J

 http://www.zs.melcice-lieskove.sk/fotogaleria/burza-knih-vo-foto

Vydané dňa: 16. apríla 2012 Rubrika: Články Pridať na Facebook

ZŠ Melčice-Lieskové