Zbierka Dobrý Anjel - december 2012

Dobrý Anjel – komu sme pomohli

V decembri sme na vianočných trhoch v škole vyzbierali sumu 40 eur. Nebola to síce veľká čiastka, ale pomohla pánovi Dušanovi z Púchova. Jeho životný príbeh si môžete prečítať nižšie*. Sme šťastní, že na našej škole sú žiaci, ktorí venovali časť svojho vreckového (alebo zárobku z trhov) na dobročinné účely. Snáď sa nám dobrý skutok podarí i budúci školský rok.

*Pán Dušan má 32 rokov, je ženatý a spoločne s manželkou vychováva šesťročnú Natálku a takmer dvojročnú Líviu. Pánovi Dušanovi bola v 11/2010 z dôvodu zdravotných ťažkostí a na základe absolvovania operácie aj histologických vyšetrení  diagnostikovaná rakovina slinnej žľazy s metastázami do uzlín. Nanešťastie bol nádor  infiltrovaný do tvárového nervu , preto bolo nutné odstrániť nervy na ľavej polovici  tváre, následkom čoho je teraz  ochrnutá. V súčasnosti pán Dušan podstupuje liečbu  ožarovaním. Toto neľahké obdobie dokáže zvládať hlavne vďaka svojej milovanej rodine. Trápi ho však nepriaznivá finančná situácia. Pán Dušan je dlhodobo  práceneschopný a jeho manželka poberá rodičovský príspevok a rodinné prídavky na deti. Tento príjem však zďaleka nepostačuje na pokrytie mesačných, bežných výdavkov. Napriek všetkému sa pán Dušan nevzdáva, statočne bojuje a verí, že raz  sa všetko na dobré obráti a zákerná rakovina sa navždy vytratí z jeho života.

Peniaze, ktoré dostane od Dobrých Anjelov chce hlavne použiť na: Liečbu, lieky, vitamíny a bežne náklady súvisiace s potrebami rodiny.

Odkaz Dobrým Anjelom: I keď má v dnešnej dobe každý mnoho starostí, predsa sa nájdu ľudia s úžasným  srdcom a neváhajú pomôcť rodinám, ktoré sa ocitli v núdzi. Ďakujem im za všetkých, ktorým pomáhajú a prajem im pevné zdravie a život plný radosti a šťastia.

 

Vydané dňa: 8. februára 2013 Rubrika: Články Pridať na Facebook

ZŠ Melčice-Lieskové